-RU-
Νάντια Παλαιολόγου/Γιώργος Μπακαλός – Βασίλης Χατζημακρής
Χορογραφία: Νάντια Παλαιολόγου/Γιώργος Μπακαλός
Σύνθεση: Βασίλης Χατζημακρής
Ερμηνεύουν: Βασίλης Κλεφτάκης, Γιώργος Μπακαλός Νάντια Παλαιολόγου, Αλέξης Πορφυριάδης
Μια περφόμανς που διαπραγματευέται την διαφορετικότητα και την έννοια της ταυτότητας του άντρα και της γυναίκας, όπως διαμορφώνεται μέσα από την συμβίωση. Μια συγκεκριμένη καθημερινή πράξη γίνεται αφορμή για ένα ονειρικό ‘διάλογο’,που οδηγεί το ζευγάρι να εκφράσει τα βαθύτερα προσωπικα θέλω του.
– Νάντια Παλαιολόγου/Γιώργος Μπακαλός
Οι συνθέσεις Grammar Study I και Grammar Study II αποτελούνται από παριτούρες με λεκτικές οδηγίες ανοικτές σχετικά με τα καλλιτεχνικά μέσα με τα οποία μπορούν να ερμηνευτούν. Στην περίπτωση του RU οι παρτιτούρες ερμηνεύονται κινητικά, επηρεάζοντας και μετουσιώνοντας τις δράσεις των χορευτών επί σκηνής.
Το ηχητικό μέρος της παράστασης προέρχεται από την σύνθεση Counter-Viewpoints II, η οποία αποτελείται από πέντε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των συμβόλων της παριτούρας. Για την συγκεκριμένη εκτέλεση χρησιμοποιείται ο τρόπος με τίτλο ‘sound events’, η ερμηνεία δηλαδή των συμβόλων με ηχητικό τρόπο.
– Βασίλης Χατζημακρής
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Νάντια Παλαιολόγου (χορευτρια, χορογράφος)
Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής Δέσποινας Γρηγοριάδου.Ιδιοκτήτρια ερασιτεχνικής σχολής χορου και χορογράφος. Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μαθημάτων στην Ελλαδα και στο εξωτερικό. Το τελευτάιο διάστημα ασχολείται κυρίως με το σωματικό θέατρο.
Γιώργος Μπακαλός (Δημιουργός , Περφόρμερ και Καθοδηγητής)
Ο Γιώργος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «ΑΡΧΗ» και κάτοχος διπλώματος μάστερ από το Μπρουνέλ πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Brunel University of London) με θέμα την συμβιωτική σχέση ψηφιακής τεχνολογίας και περφόρμανς (MA Digital Performance) καθώς επισής και ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας DAB LAB με έδρα το Λονδίνο.
‘Εχει εργαστεί επαγγελματικά ως ηθοποιός, περφόρμερ, χορευτής και δημιουργός σε περισότερα από 20 παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σημαντικότερες συνεργασίες με La Fura Dels Saus, Argilla, Para Active theatre company, Reza Aramesh, Jo Mitchell, Stelarc, Johannes Birringer, και Senza Tempο.
‘Εχει διδάξει στις δραματικές σχολές Αρχή, Εμπρός, Διομήδη Φωτιάδη, στο Θέατρο των Αλλαγών, καθώς και στα κολλέγια Kingston Upon Thames, και Brunel University του Λονδίνου. Στο κολλέγιο Barnet and Southgate College, εργάστηκε ως βασικός λέκτορας και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Drama Department.
http://vassilischatzimakr.wix.com/vassilischatzimakris
O Βασίλης Χατζημακρής είναι συνθέτης, sound artist, performer κι αυτοσχεδιαστής. Η συνθετική του πρακτική περιλαμβάνει τεχνικές απροσδιοριστίας, ανοιχτές παριτούρες κι εναλλακτικές σημειογραφίες, ενώ οι συνθέσεις του ενθαρρύνουν την διαμεσική δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Bath Spa University, διεξάγοντας πρακτική έρευνα υπό την επίβλεψη του James Saunders με αντικείμενο τις ανοιχτές μορφές σύνθεσης οι οποίες επιδέχονται πολλαπλές ερμηνείες σχετικά με τα καλλιτεχνικά μέσα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεσή τους. Είναι κάτοχος MA Performance Design and Practice από το Central Saint Martins College of Art and Design (Λονδίνο) και πτυχίου στη Μουσική Σύνθεση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πάρει μαθήματα κι έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια σύνθεσης με τους: James Saunders, Μιχάλη Λαπιδάκη, Δημήτρη Παπαγεωργίου, Αλέξη Πορφυριάδη, Gerhard Staebler και Kunsu Shim.
Η συνθετική έρευνα του επικεντρώνεται στην δημιουργία δομών και διεπαφών για ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά (καλλιτεχνικά ή μη) υπόβαθρα να σχεδιάσουν παραστάσεις με χρήση διαφόρων καλλιτεχνικών μέσων, χρησιμοποιώντας ανοιχτές παρτιτούρες ως μέσο παρακίνησης αυτής της διαδικασίας.
Έχει βραβευθεί με το 2013 Bath Spa – Porthleven Prize, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστεί μέ άλλους καλλιτέχνες στη δημιουργία έργων τα οποία εκτέθηκαν στο Porthleven, στο Bristol και στο Bath έπειτα από ένα residency διάρκειας δέκα ημερών στο Porthleven της Κορνουάλης. Η σύνθεσή του Principia Actionum I επιλέχθηκε από το AUT’s Open Call 2014: [Open Scores]. Έκθεση της παρτιτούρας και πρώτη εκτέλεση από το Apartment House Ensemble στο Aarhus και την Κοπεγχάγη τον Γενάρη του 2015. Ακόμη έχει συμμετάσχει στην όπερα του Tony Conrad και της Jennifer Walshe The Signing (Nuit Blanche, Canada) συνεισφέροντας με τρια film μικρού μήκους.
Ο Βασίλης Χατζημακρής είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του ‘Ιn(s)core’, μιας ομάδας η οποία ασχολείται με την εκτέλεση ανοιχτών συνθέσεων που μπορούν να ερμηνευτούν χρησιμοποιώντας πάνω από ένα μέσα καλλιτεχνικής δραστηριοποίησης. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας αυτοσχεδιασμού ‘6daEXIt’ και της ομάδας εκτέλεσης ανοιχτών σημειογραφιών ‘Open Score Project’. Ως μέλος αυτών των ομάδων έχει συνδιοργανώσει, επιμεληθεί και συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες και παραστάσεις ιστορικών και σύγχρονων συνθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και του ιδίου. Παραδείγματα αυτής της πρακτικής περιλαμβάνουν το πρώτο Musicircus (John Cage) που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα, μια ‘Fluxus performance’ διάρκειας 30 λεπτών, μια σειρά συναυλιών ανοιχτών συνθέσεων και συζητήσεων με το κοινό, και διάφορα άλλα πολυμεσικά projects.
Ο Βασίλης διδάσκει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτας. Συνθέσεις του έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα, την Αγγλία, τη Δανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Έχει λάβει μέρος στο ‘Next Generation Program’ του Donaueschinger Musiktage Festival 2014.